Ενέσιμοι Aυξητικοί Παράγοντες

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

  Τι είναι οι Ενέσιμοι Αυξητικοί Παράγοντες;

  Το πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια βρήκε τη χρήση του στη θεραπεία διαφορετικών καταστάσεων και ασθενειών, επειδή το συμπυκνωμένο πλάσμα αποτελείται από πολλούς αυξητικούς παράγοντες. Η χρήση των αυτόλογων αυξητικών παραγόντων χρησιμοποιείται και για λόγους αισθητικής, όπως για τη σύσφιξη δέρματος και τη θεραπεία της τριχόπτωσης. Η αλληλεπίδρασή τους με τα περιβάλλοντα κύτταρα, τo ενδοκυτταρικό παρέγχυμα και τους ορμονικούς διαβιβαστές στο σημείο της ένεσης οδηγεί σε αναγέννηση ιστού. Τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιεί τους αυτόλογους αυξητικούς παράγοντες η ανδρολογία προς όφελός της. Οι αγγειογενετικές και αναγεννητικές επιδράσεις του μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη στυτική δυσλειτουργία (ED) και τη θεραπεία της νόσου Peyronie (PD). Συμπερασματικά, οι ενέσιμοι αυξητικοί παράγοντες βοηθούν σε μεγάλο βαθμό την αντιμετώπιση διάφορων ιατρικών προβλημάτων.

  Τεχνική εφαρμογής αυτόλογων αυξητικών παραγόντων

  Η συγκεκριμένη θεραπεία περιλαμβάνει τη συλλογή ενός δείγματος αίματος από τον άνδρα. Εν συνεχεία, παρασκευάζεται στο εργαστήριο με ειδική τεχνική και συλλέγεται το πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια. Η μέθοδος κατά την οποία πραγματοποιείται αυτό είναι η μέθοδος της φυγοκέντρησης.

  Έπειτα γίνεται ένεση στο πέος με έγχυση πλάσματος πλούσιας συγκέντρωσης σε αιμοπετάλια από το δικό σας αίμα στο σώμα σας. Τα αιμοπετάλια εμπλέκονται στην κανονική επούλωση πληγών και μηχανισμούς, όπως η πήξη του αίματος.

  Σε τι χρησιμοποιείται το πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια;

  Το πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια βασίζεται στη θεραπεία που χρησιμοποιείται για την ανάρρωση από τραυματισμούς μυών και αρθρώσεων και διερευνάται για τη θεραπεία χρόνιων παθήσεων υγείας. Σε όλες τις περιπτώσεις, θεωρείται θεραπεία υπό μελέτη, αν και τα οφέλη της είναι φανερά.

  Εν ολίγοις, το εμπλουτισμένο αυτό πλάσμα έχει χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτική θεραπεία σε περιπτώσεις που περιλαμβάνουν:

  • Στυτική δυσλειτουργία
  • Νόσο του Peyronie: μια κατάσταση κατά την οποία ο ουλώδης ιστός προκαλεί κάμψη του πέους όταν είναι σε στύση.
  • Ενίσχυση της σεξουαλική λειτουργίας και της ποιότητας της στύσης σε σκληρότητα και διάρκεια.
  • Αύξηση μεγέθους του πέους (υπό διερεύνηση)

  Ποια είναι τα οφέλη της θεραπείας;

  Οι μελέτες δείχνουν ότι τα οφέλη αυτής της θεραπείας στη σεξουαλική απόδοση μπορεί να αποδοθούν σε:

  • αυξημένη ροή αίματος
  • επιδιορθώνει τις αποκρίσεις σε ορισμένους ιστούς ή κύτταρα
  • δημιουργούνται νέες νευρικές οδούς (από νέες εμπειρίες και θετική ενίσχυση)

  Τι γνωρίζουμε για το εμπλουτισμένο με αιμοπετάλια πλάσμα & για τη σεξουαλική λειτουργία

  Μια ανασκόπηση του 2019 για τη συγκεκριμένη μορφή θεραπείας σε σχέση με την κλασσική θεραπεία για τη σεξουαλική δυσλειτουργία των ανδρών, διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει έρευνα που να δείχνει σαφώς τα οφέλη, την ασφάλεια και τους κινδύνους αυτής της διαδικασίας αλλά ότι το αποτέλεσμα είναι θετικό στην αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας.

  Και μια άλλη ανασκόπηση, επίσης, του 2020 κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι μελέτες που έχουν γίνει για το ενεργοποιημένο αίμα πλούσιο σε αιμοπετάλια για τη σεξουαλική λειτουργία των ανδρών είναι πολύ μικρές και δεν είναι καλά σχεδιασμένες αλλά φαίνεται ότι βελτιώνει την ποιότητα της στύσης.

  Ποιο είναι το βασικό πλεονέκτημά τους σε σχέση με άλλες θεραπείες;

  Το βασικό πλεονέκτημα της θεραπείας είναι ότι εκμηδενίζει την πιθανότητα εμφάνισης αλλεργιών, αφού γίνεται η χρήση υλικού από το ίδιο το σώμα του ασθενούς.

  Ενέσιμοι αυξητικοί παράγοντες: Υπάρχουν πιθανές παρενέργειες;

  Οι παρενέργειες μετά τη χορήγηση αυξητικών παραγόντων είναι εύκολα αντιμετωπίσιμες και υποχωρούν με το πέρας των ημερών. Πιο συγκεκριμένα, αυτές περιλαμβάνουν:

  • οίδημα
  • ερυθρότητα στην περιοχή της ένεσης
  • μώλωπες

  Οι επιπλοκές που ενδεχομένως εμφανιστούν είναι εξαιρετικά σπάνιες και αφορούν κυρίως μολύνσεις της περιοχής.

  Ο Χειρουργός-Ουρολόγος Ανδρολόγος Ιωάννης Μπελημπασάκης ενημερώνεται συνεχώς για τις νέες τεχνικές και μεθόδους αντιμετώπισης ανδρολογικών και ουρολογικών προβλημάτων. Ο ιατρός χρησιμοποιεί εδώ και αρκετό καιρό τους ενέσιμους αυξητικούς παράγοντες για την αντιμετώπιση ανδρολογικών παθήσεων με μεγάλη επιτυχία. Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση σχετικά με την εφαρμογή των ενέσιμων αυτόλογων αυξητικών παραγόντων.

   

  ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
  ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ