Ενέσιμοι αυξητικοί παράγοντες

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

  Τι είναι οι Ενέσιμοι Αυξητικοί Παράγοντες;

  Το πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια βρήκε τη χρήση του στη θεραπεία διαφορετικών καταστάσεων και ασθενειών, επειδή το συμπυκνωμένο πλάσμα αποτελείται από πολλούς αυξητικούς παράγοντες. Η αλληλεπίδρασή τους με τα περιβάλλοντα κύτταρα, τo ενδοκυτταρικό παρέγχυμα και τους ορμονικούς διαβιβαστές στο σημείο της ένεσης οδηγεί σε αναγέννηση ιστού. Οι αγγειογενετικές και αναγεννητικές επιδράσεις του μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη στυτική δυσλειτουργία (ED) και τη θεραπεία της νόσου Peyronie (PD).

   

  Τεχνική

  Η συγκεκριμένη θεραπεία περιλαμβάνει την συλλογή ενός δείγματος αίματος από τον άνδρα. Εν συνεχεία παρασκευάζεται στο εργαστήριο με ειδική τεχνική και συλλέγεται το πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια. Γίνεται ένεση στο πέος με έγχυση πλάσματος πλούσιας συγκέντρωσης σε αιμοπετάλια από το δικό σας αίμα στο σώμα σας. Τα αιμοπετάλια εμπλέκονται στην κανονική επούλωση πληγών και μηχανισμούς όπως η πήξη του αίματος.

   

  Σε τι χρησιμοποιείται το πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια;

  Το πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια βασίζεται στη θεραπεία που χρησιμοποιείται για την ανάρρωση από τραυματισμούς μυών και αρθρώσεων και διερευνάται για τη θεραπεία χρόνιων παθήσεων υγείας.

  Σε όλες τις περιπτώσεις, θεωρείται θεραπεία υπό μελέτη.

  Εν ολίγοις, το εμπλουτισμένο αυτό πλάσμα έχει χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτική θεραπεία σε περιπτώσεις που περιλαμβάνουν:

  • στυτική δυσλειτουργία
  • Η νόσος του Peyronie, μια κατάσταση κατά την οποία ο ουλώδης ιστός προκαλεί κάμψη του πέους όταν είναι σε στύση

  Ενίσχυση της σεξουαλική λειτουργίας και της ποιότητας της στύσης σε σκληρότητα και διάρκεια.

  Οι μελέτες δείχνουν ότι τα οφέλη αυτής της θεραπείας στη σεξουαλική απόδοση μπορεί να αποδοθούν σε:

  • αυξημένη ροή αίματος
  • επιδιορθώνει τις αποκρίσεις σε ορισμένους ιστούς ή κύτταρα
  • δημιουργούνται νέες νευρικές οδούς (από νέες εμπειρίες και θετική ενίσχυση)

   

  Τι γνωρίζουμε για το εμπλουτισμένο με αιμοπετάλια πλάσμα & για τη σεξουαλική λειτουργία

  Μια ανασκόπηση του 2019 για τη συγκεκριμένη μορφή θεραπείας σε σχέση με την κλασσική θεραπεία για τη σεξουαλική δυσλειτουργία των ανδρών, διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει έρευνα που να δείχνει σαφώς τα οφέλη, την ασφάλεια και τους κινδύνους αυτής της διαδικασίας αλλά ότι το αποτέλεσμα είναι θετικό στην αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας. Και μια άλλη ανασκόπηση, επίσης, του 2020 κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι μελέτες που έχουν γίνει για το ενεργοποιημένο αίμα πλούσιο σε αιμοπετάλια για τη σεξουαλική λειτουργία των ανδρών είναι πολύ μικρές και δεν είναι καλά σχεδιασμένες αλλά φαίνεται ότι βελτιώνει την ποιότητα της στύσης.

   

  ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
  ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ