Ενδοπεϊκες Ενέσεις

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

  Τι είναι οι ενδοπεϊκες ενέσεις;

  Οι ενδοπεϊκές ενέσεις είναι ειδικά φάρμακα, τα οποία χορηγούνται, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που σχετίζονται με τη στυτική δυσλειτουργία. Με τον όρο στυτική δυσλειτουργία εννοούμε την αδυναμία της δημιουργίας ή της διατήρησης της στύσης του άνδρα, προκειμένου να έρθει σε σεξουαλική επαφή.

  Οι ενδοπεϊκές ενέσεις χορηγούνται απευθείας στο πέος, με απώτερο σκοπό να προκαλέσουν στύση. Μέσω αυτής της φαρμακευτικής αγωγής, προκαλείται διόγκωση στις αρτηρίες του πέους, επιτρέποντας έτσι τη ροή του αίματος στο εσωτερικό του.

  ενδοπεικες-ενεσεις ενδοπεικες-ενεσεις

  Ο ασθενής πρέπει να εκπαιδευτεί, προκειμένου να μάθει να κάνει τις ενδοπεϊκές ενέσεις μόνος του, κάθε φορά που θέλει να έρθει σε σεξουαλική επαφή.

   

  Πώς γίνονται οι ενδοπεϊκές ενέσεις;

  Με τη βοήθεια μιας μικρής σύριγγας και μέσω μιας πολύ λεπτής βελόνας, η ένεση γίνεται απευθείας στο πέος και συγκεκριμένα στα πλάγια, μέσα στα σηραγγώδη σώματα, δηλαδή τους 2 κυλίνδρους που υπάρχουν στο πέος.

  Οι ενδοπεϊκές ενέσεις περιέχουν είτε την ουσία της προσταγλανδίνης, είτε διάφορα μείγματα δραστικών ουσιών, τα οποία προκαλούν τη διαστολή των αγγείων και αυξάνουν τη ροή του αίματος στο πέος.

   

  ενδοπεϊκές ενέσεις

   

  Υπάρχουν παρενέργειες από τη χρήση τους;

  Η πιο κοινή παρενέργεια που παρατηρείται, είναι μια ήπια μέχρι μέτρια ενόχληση, η οποία εμφανίζεται 5 – 20 λεπτά μετά την ένεση. Αυτή η ενόχληση μπορεί να αυξηθεί όταν ο ασθενής είναι όρθιος και υποχωρεί όταν ολοκληρωθεί η στύση του ασθενή.

  Για τους άνδρες που δεν μπορούν να ανεχθούν αυτή την αίσθηση, υπάρχει ένα ειδικό μείγμα, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτική λύση και περιέχει 3 συγκεκριμένες δραστικές ουσίες. Αυτές οι δραστικές ουσίες είναι η παπαβερίνη, η φαιντολαμίνη και η αλπροσταδίλη, οι οποίες είναι πολύ αποτελεσματικές και ανώδυνες.

  Μια από τις περιστασιακές παρενέργειες των ενδοπεϊκών ενέσεων είναι ο πριαπισμός, όπου ουσιαστικά πρόκειται για μια επίμονη στύση, η οποία διαρκεί περισσότερο από 4 – 8 ώρες και χρειάζεται άμεση ιατρική φροντίδα. Παρόλα αυτά, όταν αντιμετωπιστεί έγκαιρα, είναι απόλυτα και εύκολα αντιστρέψιμη.

  Για να βελτιώσετε τη σεξουαλική σας ζωή, απευθυνθείτε στο Athens Urology Center και τον Ανδρολόγο Ιωάννη Μπελημπασάκη.

   

  ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
  ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ