Κρουστικά Κύματα

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

  Τι είναι τα κρουστικά κύματα;

  Τα κρουστικά κύματα  αποτελούν μια αποτελεσματική μέθοδο αντιμετώπισης της στυτικής δυσλειτουργίας, που αποδίδεται σε αγγειακούς παράγοντες. Ουσιαστικά, συμβάλλον στη βελτίωση της λειτουργίας του ενδοθηλίου ενώ ταυτόχρονα ενισχύουν τη παραγωγή αγγείων. Έτσι, επιτυγχάνεται συνεχεία και καλύτερα αιμάτωση του πέους καταπολεμώντας τη στυτική δυσλειτουργία.

  Τα κρουστικά κύματα είναι ηλεκτροϋδραυλικά κύματα, δηλαδή μορφή ενέργειας που μεταφέρεται στο σώμα αλληλοεπιδρώντας με τα κύτταρα και τους ιστούς. Ως τεχνολογία, έχει χρησιμοποιηθεί πολλάκις και σε θεραπείες άλλων αουρολογικών και ανδρολογικών παθήσεων (όπως η λιθοτριψία και η θεραπεία για τη νόσο Peyronie) αλλά και σε πολλές άλλες ειδικότητες, όπως η Ουρολογία, η Ορθοπεδική, η Καρδιολογία και η Ωτορινολαρυγγολογία.

  Πρόκειται για μία απλή, μη-χειρουργική και αποτελεσματική διαδικασία. Ο ιατρός τοποθετεί σε διάφορα σημεία σε όλη την έκταση του πέους μια ειδική κεφαλή, μέσα από την οποία μεταφέρονται στοχευμένα, κρουστικά κύματα, τα οποία είναι εντελώς ανώδυνα και μη επεμβατικά για τον ασθενή.

  κρουστικά κύματα

  Στο Athens Urology Center διαθέτουμε εξειδικευμένους και έμπειρους ιατρούς που βρίσκονται δίπλα σε κάθε ασθενή, δίνοντας έμφαση στην οριστική θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας, καταπολεμώντας τα αίτια της.

   

   

  Ποια είναι η διαδικασία της θεραπείας;

  Κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσκεψης του ασθενή, ο ιατρός θα εξετάσει την κλινική του εικόνα, θα προχωρήσει σε πλήρη καταγραφή του ιστορικού του και θα κάνει τις απαραίτητες αιματολογικές εξετάσεις. Στο τέλος, θα πραγματοποιήσει και μια ειδική εξέταση, το δυναμικό υπερηχογράφημα των σηραγγωδών σωμάτων του πέους, για να δοκιμάσει την αγγειακή επάρκεια.

  Στη συνέχεια θα ξεκινήσει η θεραπευτική συνεδρία. Σε κάθε συνεδρία εφαρμόζονται συγκεκριμένος αριθμός κρούσεων σε διαφορετικές περιοχές των σηραγγωδών σωμάτων του πέους. Η επίσκεψη για την κάθε θεραπεία διαρκεί περίπου 20 λεπτά και κατά την τελευταία επίσκεψη, γίνεται συνολική εκτίμηση του αποτελέσματος.

  Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η αποτελεσματικότητα της θεραπείας είναι διαφορετική για κάθε ασθενή καθώς εξαρτάται από τη σοβαρότητα της εκάστοτε περίπτωσης.

  kroustika-kymata kroustika-kymata

  Ποια είναι η διάρκεια της θεραπείας;

  Η συνολική διάρκεια της θεραπεία ποικίλλει και το τελικό αποτέλεσμα αξιολογείται κατά την τελευταία συνεδρία. Κάθε εβδομάδα, εφαρμόζονται 1-2 θεραπευτικές συνεδρίες, για 4-6 συνεχόμενες εβδομάδες.

  Στη συνέχεια, μεσολαβεί διακοπή των θεραπειών για ένα διάστημα 2 εβδομάδων με βάση το ειδικό πρωτόκολλο και επαναλαμβάνεται ο αρχικός κύκλος της διαδικασίας. Φυσικά, ο εξειδικευμένος Ανδρολόγος θα σας καθοδηγήσει κατάλληλα δημιουργώντας ένα εξατομικευμένο πλάνο συνεδριών θεραπείας.

  Για περισσότερες πληροφορίες ή για ραντεβού επικοινωνήστε άμεσα με τον
  Χειρουργό Ουρολόγο – Ανδρολόγο Ιωάννη Μπελημπασάκη

  210 6914404

   

  Σε ποιες περιπτώσεις εφαρμόζονται;

  Τα κρουστικά κύματα είναι κατάλληλα για ασθενείς που αντιμετωπίζουν στυτική δυσλειτουργία μικρού και μέτριου βαθμού. Σημαντικό είναι να γνωρίζει ο άνδρας, ότι με βάση τα σημερινά ερευνητικά δεδομένα δεν είναι ακόμα γνωστή η ιδανική διάρκεια θεραπείας αλλά ούτε και το ποσοστό επιτυχίας σε βάθος χρόνου. Η αποτελεσματικότητα φαίνεται να μειώνεται σε βάθος χρόνου και η διάρκεια των καλών αποτελεσμάτων διαρκεί κατά μέσο όρο δυο χρόνια.

  Στις περιπτώσεις που εντοπίζεται αγγειακή στυτική δυσλειτουργία σοβαρού βαθμού, δηλαδή υπάρχει μεγάλη βλάβη στα σηραγγώδη σώματα του πέους, και ο ασθενής δεν ανταποκρίνεται στη θεραπεία με φαρμακευτική αγωγή, τα κρουστικά κύματα ενισχύουν την ανταπόκριση στα φάρμακα.

  kroustika-kymata kroustika-kymata

  Ποια πλεονεκτήματα έχουν τα κρουστικά κύματα;

  Τα κρουστικά κύματα παρουσιάζουν σημαντικά πλεονεκτήματα, μεταξύ των οποίων είναι τα εξής:

  • Θεραπεύεται η αιτία του προβλήματος και όχι απλά το σύμπτωμα
  • Δεν χρειάζεται να χορηγηθεί αναισθησία στον ασθενή
  • Αποτελεί μια μη επεμβατική μέθοδο
  • Δεν παρουσιάζουν παρενέργειες
  • Είναι εντελώς ανώδυνα για τον ασθενή

   

  Βρείτε την αποτελεσματική λύση στην στυτική δυσλειτουργία με την ανώδυνη και πρωτοποριακή μέθοδο με κρουστικά κύματα. Η συγκεκριμένη τεχνική έχει δοκιμαστεί για δεκαετίες και μπορεί να σας προσφέρει άμεσα και οριστικά αποτελέσματα.

  Ενημερωθείτε για τα κρουστικά κύματα και το κόστος της θεραπείας, κλείνοντας σήμερα το ραντεβού σας με τον Χειρουργό Ουρολόγο – Ανδρολόγο, Ιωάννη Μπελημπασάκη.

  ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
  ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ