Πεϊκή Πρόθεση

ΕΝΟΤΗΤΕΣ


  Η πεϊκή πρόθεση αποτελεί μια χειρουργική και οριστική λύση για τους ασθενείς που αντιμετωπίζουν προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας, τα οποία δεν αντιμετωπίζονται ικανοποιητικά με κάποιου άλλου είδους θεραπεία.

  Οι πεϊκές προθέσεις αποτελούν μια θεραπεία που εφαρμόζεται τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό με πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχίας, τόσο για τον άνδρα ασθενή, όσο και για τη σύντροφό του.

  Ουσιαστικά, με την ενδοπεϊκή πρόθεση, αντικαθιστούμε τα σηραγγώδη σώματα του πέους που έχουν καταστραφεί και έτσι η λειτουργία τους πραγματοποιείται αυτόματα, χάρη σε ένα κλειστό υδραυλικό κύκλωμα.

  peiki-prothesi

  Τα εμφυτεύματα πέους δεν είναι για όλους. Στο Athens Urology Center θα σας συστήσουμε ενδοπεϊκή πρόθεση εάν έχετε ΣΔ λόγω ατυχήματος και το πρόβλημα είναι μόνιμο. Σχετικές αντενδείξεις είναι:

  • Μια λοίμωξη, όπως μια πνευμονική λοίμωξη ή λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος
  • Διαβήτης που δεν ελέγχεται καλά (είναι απαραίτητη η βελτίωση του ελέγχου του σακχάρου και μετά η τοποθέτηση προσθετικού υλικού)

  Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ενώ τα εμφυτεύματα πέους επιτρέπουν στους άνδρες να έχουν στύση, δεν αυξάνουν τη σεξουαλική επιθυμία ή αίσθηση. Τα περισσότερα εμφυτεύματα πέους επίσης δεν θα κάνουν το πέος σας μεγαλύτερο από ότι είναι πριν την επέμβαση. Στην πραγματικότητα, το πέος σας σε στύση μπορεί να είναι ελάχιστα πιο κοντό από ό,τι ήταν παλιά αλλά πλήρως λειτουργικό.

  Εμπιστευτείτε το εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό του Athens Urology Center και τον Χειρουργό ΟυρολόγοΑνδρολόγο Μπελημπασάκη Ιωάννη για να σας καθοδηγήσουν κατάλληλα στην επιλογή της σωστής πρόθεσης. Στόχος μας είναι η βελτίωση της σεξουαλικής σας ζωής μέσα από άμεσες και ανώδυνες θεραπείες.

   

   

  Ποιες είναι οι πιο κοινές πεϊκές προθέσεις;

  • Ενδοπεϊκή πρόθεση με αντλία (υδραυλική)

  Η πεϊκή πρόθεση με αντλία, αποτελείται από δύο μαλακούς σωλήνες, που τοποθετούνται στο πέος, ένα μικρό ρεζερβουάρ εμφυτεύεται στην κοιλιά, και μια μικρή αντλία εμφυτεύεται στο όσχεο.

  Για να προκαλέσει στύση, ο άνδρας πιέζει την αντλία στο όσχεο και αποστειρωμένο υγρό από τη δεξαμενή, πάει στους σωλήνες προκαλώντας στύση. Όταν η στύση δεν είναι πλέον επιθυμητή, μία βαλβίδα επιτρέπει το υγρό για να επιστρέψει στη δεξαμενή.

  peiki-prothesi peiki-prothesi

  • Ημιάκαμπτη πεϊκή πρόθεση

  Η τοποθέτηση ενδοπεϊκών προθέσεων, περιλαμβάνει χειρουργική τοποθέτηση εμφυτευμάτων μέσα στο πέος. Η ημιάκαμπτη ενδοπεϊκή πρόθεση, παρέχει την απαραίτητη σκληρότητα στο πέος για την διείσδυση. Απαιτεί μια απλή χειρουργική διαδικασία με μικρή τομή για την τοποθέτηση της και είναι σίγουρα πιο εύκολη σε σύγκριση με τις προθέσεις 3 σημείων (υδραυλική). Ένα από τα βασικά μειονεκτήματά της είναι ότι η απόκρυψή της μπορεί να είναι πιο δύσκολη, με ορισμένα είδη ένδυσης.

   

  Η ιστορία των εμφυτεύσιμων συσκευών

  Η ιστορία των εμφυτεύσιμων συσκευών για τη στυτική δυσλειτουργία, χρονολογείται από το 1930. Το 1936, o Borgas μεταμόσχευσε χόνδρινο ιστό στο πέος, για να παρέχει σκληρότητα. Μέχρι το 1960, ράβδοι καουτσούκ σιλικόνης είχαν τοποθετηθεί μεταξύ του ινώδους χιτώνα και της περιτονίας του Buck του πέους.

  Δυστυχώς, αυτή η τεχνική οδήγησε σε πολυάριθμες επιπλοκές που σχετίζονται με την αποβολή του εμφυτευμένου υλικού. Στη συνέχεια ο Pearman τοποθέτησε αυτές τις ράβδους κάτω από το χιτώνα, με καλύτερα αποτελέσματα.

  Το επόμενο σημαντικό βήμα στην εξέλιξη της πρόσθεσης του πέους, ήταν το 1973.  Ο Hernan Carrian αναπτύσσει μια πρόσθεση με βάση τη σιλικόνη, που ήταν προσαρμόσιμη στην σωματική διάπλαση των ασθενών, με βάση το μήκος τους.

  Αυτή η συσκευή γεμίζει το σώμα του πέους επιτρέποντας μεγαλύτερη αξιοπιστία και την ικανοποίηση των ασθενών, με λιγότερες επιπλοκές. Παρά το γεγονός ότι το υλικό και οι μηχανικές βελτιώσεις στην άκαμπτη προσθετική πέους έχουν βελτιωθεί σημαντικά κατά τα τελευταία 40 χρόνια, η χρήση αυτών των συσκευών έχει μειωθεί σε σύγκριση με την υδραυλική πρόθεση του πέους.

   

  Η πρώτη υδραυλική πρόθεση πέους

  Η πρώτη υδραυλική πρόθεση πέους αναπτύχθηκε από τον Dr  FB Scott στο 1973. Αποτελούνταν από δύο κυλίνδρους, δύο αντλίες και reservoir. Οι κύλινδροι ήταν κατασκευασμένοι από σιλικόνη με Dacron. Μια αντλία ήταν για τον κύλινδρο να γεμίζει με υγρό και η άλλη ήταν για να αδειάζει. Με την πάροδο των χρόνων, βελτιώσεις στην αντοχή του μηχανισμού αντλίας, την κατασκευή της δεξαμενής και του κυλίνδρου, έχουν οδηγήσει αυτή η συσκευή να χρησιμοποιείται μέχρι τα μέσα του 1980. Από την εισαγωγή της το 1973, η υδραυλική πρόθεση έχει υποστεί πολλές αλλαγές στο σχεδιασμό και την κατασκευή. Οι τεχνολογικές εξελίξεις κατά τα τελευταία 10 – 15 χρόνια έχουν παρουσιάσει σημαντικά πλεονεκτήματα, όπως:

  • Αντοχή και ανθεκτικότητα της ενδοπεϊκής πρόθεσης
  • Ευκολότερη πλήρωση της συσκευής
  • Απολύτως υψηλή συνολική ικανοποίηση των ανδρών όσον αφορά την απροβλημάτιστη ποιότητα και διάρκεια στην στύση
  • Αισθητικό αποτέλεσμα της ενδοπεϊκής πρόθεσης
  • Βελτίωση των ποσοστών μόλυνσης μετεγχειρητικά

  peiki-prothesi

   

  Πιθανές παρενέργειες

  Οι κίνδυνοι για τον άνδρα με την τοποθέτηση ενδοπεϊκής πρόθεσης πέους είναι πάρα πολύ λίγοι και συμβαίνουν σπάνια και περιλαμβάνουν:

  • Μόλυνση του προσθετικού υλικού

  Όπως με κάθε χειρουργική επέμβαση, μία επιμόλυνση του τραύματος ή του υλικού της πρόθεσης είναι πιθανή.

  • Προβλήματα εμφυτευμάτων

  Τα νέα μοντέλα εμφυτευμάτων είναι ιδιαίτερα αξιόπιστα, αλλά σε σπάνιες περιπτώσεις τα πιο παλαιά εμφυτεύματα ενδέχεται να παρουσιάσουν κάποια δυσλειτουργία. Η χειρουργική επέμβαση είναι απαραίτητη για την αφαίρεση, την επισκευή ή την αντικατάσταση ενός σπασμένου εμφυτεύματος, τα οποία καλύπτονται από εγγύηση από τις εταιρείες παραγωγής τους.

  • Διάβρωση του πέους ή συμφύσεις

  Σε ορισμένες περιπτώσεις, ένα εμφύτευμα μπορεί να κολλήσει στο δέρμα μέσα στο πέος ή να φθείρει το δέρμα από το εσωτερικό του πέους. Επίσης σπάνια, ένα εμφύτευμα διαπερνά το δέρμα. Αυτά τα προβλήματα μερικές φορές συνδέονται με μόλυνση.

  peiki-prothesi peiki-prothesi

   

  Πώς γίνεται η επέμβαση για την τοποθέτηση της ενδοπεϊκής πρόθεσης;

   

  Πριν από την επέμβαση

  Η επέμβαση γίνεται πάντα σε νοσοκομείο υπό γενική αναισθησία ή ραχιαία αναισθησία (επισκληρίδιο) και με χρήση IV αντιβιοτικών. Το σημείο της επέμβασης θα ξυριστεί επίσης αμέσως πριν από την επέμβαση για να μειωθεί ο κίνδυνος μόλυνσης.

  πεϊκές προθέσεις τι είναι

   

  Κατά τη διάρκεια της επέμβασης

  Μετά την τοποθέτηση ουροκαθετήρα γίνεται μια τομή στη βάση του πέους.

  Στη συνέχεια, πραγματοποιούμε διαστολή στους δύο κοίλους θαλάμους που ονομάζονται σηραγγώδη σώματα και αφού επιλέξουμε το σωστό μέγεθος εμφυτεύματος τοποθετούμε τους κυλίνδρους εμφυτεύματος μέσα στο πέος σας. Όλα τα μεγέθη προσαρμόζονται στις ακριβείς μετρήσεις του σώματός σας.

  Κατά την εμφύτευση της υδραυλικής πρόθεσης μια αντλία και μια βαλβίδα τοποθετούνται μέσα στο όσχεο και  μια δεξαμενή υγρού κάτω από το κοιλιακό τοίχωμα μέσω μιας εσωτερικής τομής.

  Στο τέλος γίνεται σύγκλιση της τομής με απορροφήσιμα ράμματα. Η επέμβαση εμφύτευσης πέους συνήθως διαρκεί 45 έως 60 λεπτά.

   

  Μετά την επέμβαση

  Θα χρειαστεί να πάρετε φάρμακα για να ανακουφίσετε τον ήπιο πόνο, ο οποίος μπορεί να επιμείνει για αρκετές εβδομάδες καθώς και θα χρειαστεί να πάρετε αντιβιοτικά για μία εβδομάδα για να αποτρέψετε τη μόλυνση.

  Στο Athens Urology Center βρισκόμαστε δίπλα σας και μετά την επέμβαση. Σας δίνουμε συγκεκριμένες οδηγίες σχετικά με το πότε μπορείτε να συνεχίσετε τις κανονικές σας δραστηριότητες. Οι περισσότεροι άνδρες μπορούν να συνεχίσουν την έντονη σωματική δραστηριότητα και τη σεξουαλική δραστηριότητα περίπου 4-6 εβδομάδες μετά την επέμβαση. Επίσης, άμεσα μετά την επέμβαση φροντίζουμε για τον έλεγχο της θεραπείας και σας παρακολουθούμε σε τακτικά διαστήματα. Και σε 4-6 εβδομάδες είστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσετε το νέο σας πέος και να απολαύσετε ξανά την σεξουαλική σας ζωή!

   

  Πεϊκή Πρόθεση: Κόστος Θεραπείας

  Το κόστος για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας με πεϊκή πρόθεση είναι προσιτό και εξαρτάται από τον τύπο και το υλικό της πρόθεσης που θα χρησιμοποιηθεί.

  Αν αναρωτιέστε για τις τιμές που έχουν οι πεϊκές προθέσεις και θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το κόστος και την αποτελεσματικότητά τους, επικοινωνήστε σήμερα με τον  Χειρουργό Ουρολόγο Ανδρολόγο Ιωάννη Μπελημπασάκη.

   

  ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
  ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ