Pre Loader

Πεϊκή πρόθεση

Τι είναι η πεϊκή πρόθεση;

Η πεϊκή πρόθεση αποτελεί μια χειρουργική και οριστική λύση για τους ασθενείς που αντιμετωπίζουν προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας, τα οποία δεν αντιμετωπίζονται ικανοποιητικά με κάποιου άλλου είδους θεραπεία.

Οι πεϊκές προθέσεις αποτελούν μια θεραπεία που εφαρμόζεται τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό με πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχίας, τόσο για τον άνδρα ασθενή, όσο και για τη σύντροφό του.

Ουσιαστικά, με την πεϊκή πρόθεση, υποκαθίστανται τα σηραγγώδη σώματα του πέους που έχουν καταστραφεί και έτσι η λειτουργεία τους πραγματοποιείται αυτόματα, χάρη σε ένα κλειστό υδραυλικό κύκλωμα.

Ποιες είναι οι πιο κοινές πεϊκές προθέσεις;

 

Ημιάκαμπτη πεϊκή πρόθεση

Η τοποθέτηση ενδοπεϊκών προθέσεων, περιλαμβάνει χειρουργική τοποθέτηση εμφυτευμάτων μέσα στο πέος. Η ημι-άκαμπτη πεϊκή πρόθεση, παρέχει την απαραίτητη σκληρότητα στο πέος για την διείσδυση. Απαιτεί μια απλή χειρουργική διαδικασία με μικρή τομή για την τοποθέτηση της και είναι σίγουρα πιο εύκολη σε σύγκριση με τις προθέσεις 3 σημείων. Ένα από τα βασικά μειονεκτήματά της είναι ότι η απόκρυψή της μπορεί να είναι πιο δύσκολη, με ορισμένα είδη ένδυσης.

 

Πεϊκή πρόθεση με αντλία

Η πεϊκή πρόθεση με αντλία, αποτελείται από δύο μαλακούς σωλήνες, που τοποθετούνται στο πέος, ένα μικρό ρεζερβουάρ εμφυτεύεται στην κοιλιά, και μια μικρή αντλία εμφυτεύεται στο όσχεο.

Για να προκαλέσει στύση, ο άνδρας πιέζει την αντλία στο όσχεο και αποστειρωμένο υγρό από τη δεξαμενή, πάει στους σωλήνες προκαλώντας στύση. Όταν η στύση δεν είναι πλέον επιθυμητή, μία βαλβίδα επιτρέπει το υγρό για να επιστρέψει στη δεξαμενή. Οι προθέσεις αυτές έχουν την πιο φυσική αίσθηση για τον άνδρα αλλά και την/τον σύντροφο και επιτρέπει τον έλεγχο της ακαμψίας και το μέγεθος.

Επικοινωνήστε τώρα με τον γιατρό.

Η ιστορία των εμφυτεύσιμων συσκευών 

Η ιστορία των εμφυτεύσιμων συσκευών για τη στυτική δυσλειτουργία, χρονολογείται από το 1930. Το 1936, o Borgas μεταμόσχευσε χόνδρινο ιστό στο πέος, για να παρέχει σκληρότητα. Μέχρι το 1960, ράβδοι καουτσούκ σιλικόνης είχαν τοποθετηθεί μεταξύ του ινώδους χιτώνα και της περιτονίας του Buck του πέους.

Δυστυχώς, αυτή η τεχνική οδήγησε σε πολυάριθμες επιπλοκές που σχετίζονται με την αποβολή του εμφυτευμένου υλικού. Στη συνέχεια ο Pearman τοποθέτησε αυτές τις ράβδους κάτω από το χιτώνα, με καλύτερα αποτελέσματα.

Το επόμενο σημαντικό βήμα στην εξέλιξη της πρόσθεσης του πέους, ήταν το 1973.  Ο Hernan Carrian αναπτύσσει μια πρόσθεση με βάση τη σιλικόνη, που ήταν προσαρμόσιμη στην σωματική διάπλαση των ασθενών, με βάση το μήκος τους.

Αυτή η συσκευή γεμίζει το σώμα του πέους επιτρέποντας μεγαλύτερη αξιοπιστία και την ικανοποίηση των ασθενών, με λιγότερες επιπλοκές. Παρά το γεγονός ότι το υλικό και οι μηχανικές βελτιώσεις στην άκαμπτη προσθετική πέους έχουν βελτιωθεί σημαντικά κατά τα τελευταία 40 χρόνια, η χρήση αυτών των συσκευών έχει μειωθεί σε σύγκριση με την υδραυλική πρόθεση του πέους.

 

Η πρώτη υδραυλική πρόθεση πέους

Η πρώτη υδραυλική πρόθεση πέους αναπτύχθηκε από τον Dr  FB Scott στο 1973. Αποτελούνταν από δύο κυλίνδρους, δύο αντλίες και reservior. Οι κύλινδροι ήταν κατασκευασμένοι από σιλικόνη με Dacron.

Μια αντλία ήταν για τον κύλινδρο να γεμίζει με υγρό και η άλλη ήταν για να αδειάζει. Με την πάροδο των χρόνων, βελτιώσεις στην αντοχή του μηχανισμού αντλίας, την κατασκευή της δεξαμενής και του κυλίνδρου, έχουν οδηγήσει αυτή η συσκευή να χρησιμοποιείται μέχρι τα μέσα του 1980.

Από την εισαγωγή της το 1973, η υδραυλική πρόθεση έχει υποστεί πολλές αλλαγές στο σχεδιασμό και την κατασκευή. Οι τεχνολογικές εξελίξεις κατά τα τελευταία 10 – 15 χρόνια έχουν παρουσιάσει σημαντικά πλεονεκτήματα, όπως:

  • Σημαντική βελτίωση των ποσοστών μόλυνσης μετεγχειρητικά
  • Αντοχή και ανθεκτικότητα της συσκευής
  • Ευκολότερη πλήρωση της συσκευής
  • Συνολική ικανοποίηση των ανδρών

 

Αν αναρωτιέστε για τις τιμές που έχουν οι πεϊκές προθέσεις και θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το κόστος και την αποτελεσματικότητά τους, επικοινωνήστε σήμερα με τον  Χειρουργό Ουρολόγο Ανδρολόγο Ιωάννη Μπελημπασάκη.

Avatar

Ο Μπελημπασάκης Ιωάννης είναι Ουρολόγος – Ανδρολόγος, με εξειδίκευση στην Ανδρολογία, την Επανορθωτική Ουρολογία και στις Παθήσεις της Ουρήθρας. Επιπλέον, διαθέτει εξειδικευμένες γνώσεις στη στυτική δυσλειτουργία και μέχρι σήμερα, έχει αναλάβει περισσότερα από 1500 περιστατικά ασθενών με αυτήν τη πάθηση.

Call Now ButtonΜιλήστε με τον γιατρό