Σπερματέγχυση

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

  Τι είναι η σπερματέγχυση;

  Τι είναι η σπερματέγχυση;

  Η σπερματέγχυση είναι η μέθοδος για την θεραπείας υπογονιμότητας (ανδρική υπογονιμότητα) που χρησιμοποιείται για την τοποθέτηση σπέρματος απευθείας στον τράχηλο ή τη μήτρα και την επίτευξη γονιμοποίησης. Είναι μία από τις πιο συνηθισμένες μεθόδους εξωσωματικής γονιμοποίησης με υψηλά ποσοστά επιτυχίας.

   

  Για περισσότερες πληροφορίες ή για ραντεβού επικοινωνήστε άμεσα με τον
  Χειρουργό Ουρολόγο – Ανδρολόγο Ιωάννη Μπελημπασάκη

  210 6914404

   

  Έλεγχος γονιμότητας πριν από την σπερματέγχυση

  Πριν γίνει η διαδικασία  σπερματέγχυσης, θα πρέπει να αξιολογηθεί η γυναίκα αλλά και ο άνδρας του ζευγαριού για να διαπιστωθεί εάν η σπερματέγχυση είναι κατάλληλη επιλογή για την γυναίκα.

  Πριν την διαδικασία, οι σάλπιγγες της γυναίκας (οι σωλήνες που συνδέουν τις ωοθήκες με τη μήτρα) πρέπει να είναι “ανοιχτές” και υγιείς.

  Η σπερματέγχυση δεν ενδείκνυται αν υπάρχει:

  • χαμηλός αριθμός σπερματοζωαρίων ή σπέρμα κακής ποιότητας του άνδρα
  • αζωοσπερμία
  • ήπια ενδομητρίωση στην γυναίκα

  Αν υπάρχουν, οι ενδείξεις αυτές υποδηλώνουν ότι η συγκεκριμένη μέθοδος δεν θα αυξήσει τις πιθανότητές σημαντικά να μείνει η γυναίκα έγκυος, σε σύγκριση με την προσπάθεια να μείνετε έγκυος φυσικά.

   

  Πότε γίνεται η θεραπεία;

  Η ενδομήτρια σπερματέγχυση μπορεί να γίνει σε γυναίκες είτε σε φυσικό (μη διεγερμένο) κύκλο ή μετά από διέγερση και πρόκληση ωοθυλακιορρηξίας.

  σπερματέγχυση

   

  Ενδομήτρια σπερματέγχυση σε φυσικό κύκλο

  Για να αυξήσετε τις πιθανότητες επιτυχίας, θα πρέπει να γίνει ένας κύκλος σπερματέγχυσης αμέσως μετά την ωορρηξία. Η ωορρηξία συμβαίνει συνήθως 12 έως 16 ημέρες πριν από την επόμενη περίοδό σας. Η γυναίκα παρακολουθείται με διαδοχικά υπερηχογραφήματα από τον γυναικολόγο της. Αυτό μπορεί να ποικίλλει εάν έχετε ακανόνιστο κύκλο εμμήνου ρήσεως. Συχνά μπορεί να χρησιμοποιηθούν εξετάσεις αίματος για να διαπιστωθεί πότε πρόκειται να έχετε ωορρηξία.

   

  Ενδομήτρια σπερματέγχυση με πρόκληση ωοθυλακιορρηξίας

  Μερικές φορές, φάρμακα γονιμότητας χρησιμοποιούνται για την τόνωση της ωορρηξίας πριν από την ενδομήτρια σπερματέγχυση. Σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιούνται κολπικά υπερηχογραφήματα για την παρακολούθηση της ανάπτυξης των ωαρίων σας. Μόλις ωριμάσει ένα ωάριο, θα σας χορηγηθεί μια ένεση ορμονών για να τονωθεί η απελευθέρωσή του.

   

  Ενδομήτρια σπερματέγχυση χρησιμοποιώντας σπέρμα το άνδρα συντρόφου

  Εάν ένα ζευγάρι αποφασίσει να προχωρήσει με τη συγκεκριμένη μέθοδο χρησιμοποιώντας το δικό του σπέρμα, θα ζητηθεί από τον άνδρα να δώσει δείγμα σπέρματος στο κέντρο εξωσωματικής γονιμοποίησης με  αυνανισμό. Αυτό συμβαίνει συνήθως την ίδια ημέρα που πραγματοποιείται η σπερματέγχυση για να είναι φρέσκο το δείγμα, που βελτιώνει τα αποτελέσματα για επιτυχία.

  Το δείγμα σπέρματος θα επεξεργασθεί για να παραχθεί ένα συμπυκνωμένο δείγμα υγιούς σπέρματος.

  Με ένα κολποσκόπιο εισάγεται ένας λεπτός, εύκαμπτος καθετήρας τοποθετείται στη στον κόλπο και οδηγείται στη μήτρα. Στη συνέχεια, το δείγμα σπέρματος περνά μέσα από τον καθετήρα στη μήτρα.

  Η θεραπεία είναι ως επί το πλείστο ανώδυνη και συνήθως δεν διαρκεί περισσότερο από 10 λεπτά.

   

  Στο Athens Urology Center βρισκόμαστε δίπλα σε κάθε νέο ζευγάρι που επιθυμεί να αποκτήσει οικογένεια, με τις πιο σύγχρονες μεθόδους αντιμετώπισης της υπογονιμότητας. Η σπερματέγχυση αποτελεί τη μέθοδο που επιλέγουν οι περισσότεροι με υψηλά ποσοστά επιτυχίας. Κλείστε το ραντεβού σας σήμερα με την εξειδικευμένη ομάδα μας για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία και το κόστος.

   

   

  ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
  ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ