Θεραπεία Κιρσοκήλης

Πότε χρειάζεται να αντιμετωπισθεί χειρουργικά η κιρσοκήλη;

Αν ο ασθενής με κιρσοκήλη είναι ασυμπτωματικός και η υπογονιμότητα δεν είναι θέμα, η θεραπεία δεν είναι δικαιολογημένη.

Εάν η κιρσοκήλη προκαλεί πόνο ή ατροφία (σπάνια) ή εάν η κατάσταση προκαλεί στειρότητα (πιο συνηθισμένο), η χειρουργική επέμβαση μπορεί να συστηθεί. Η εγχείρηση συνίσταται σε απολίνωση της έσω σπερματικής φλέβας και των κλάδων της, με τη βοήθεια μικροσκοπίου (τεχνική μικροχειρουργικής) μέσω μιας μικρής τομής 3 – 5 εκατοστών.

 

Πώς πραγματοποιείται η θεραπεία κιρσοκήλης και τι γίνεται μετά την εγχείρηση;

Η εγχείρηση της κιρσοκήλης των όρχεων γίνεται σε Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας και συνήθως ο ασθενής επιστρέφει σπίτι του αργότερα την ίδια μέρα. Ο ασθενής συνήθως μπορεί να επανέλθει σε κανονική φυσική δραστηριότητα μέσα σε μια εβδομάδα και έντονη δραστηριότητα σε περίπου 6 εβδομάδες.

Οι τεχνικές στη χειρουργική επέμβαση περιλαμβάνουν:

  1. Με βουβωνική τομή
  2. Οπισθοπεριτοναϊκή ή υψηλή προσπέλαση (τεχνική Palomo)
  3. Υποβουβωνική τομή ή χαμηλή προσπέλαση (τεχνική Ivanissevich)
  4. Λαπαροσκοπικά
  5. Με χρήση μικροχειρουργικής δια υποβουβωνικής τομής

Μικροχειρουργική αποκατάσταση κιρσοκήλης

Αυτό είναι το gold standard για τη θεραπεία της κιρσοκήλης και έχει τα χαμηλότερα ποσοστά επιπλοκών από όλες τις υπόλοιπες τεχνικές όσον αφορά την υποτροπή της κιρσοκήλης και εμφάνιση μετεγχειρητικά υδροκήλης.

Η επέμβαση γίνεται στο χειρουργείο με γενική αναισθησία. Μέσω μιας πολύ μικρής τομής 3-5εκ στην υποβουβωνική χώρα, αναγνωρίζεται ο σπερματικός τόνος μέσω μικροσκοπίου. Με μεγάλη προσοχή, οι κιρσοειδείς φλέβες εντοπίζονται και απολινώνονται μία προς μία μόνιμα για να σταματήσει η προβληματική ροή αίματος. Το αίμα μπορεί στη συνέχεια να παρακάμπτει τις φλέβες αυτές προς τις φυσιολογικές, βελτιώνοντας τη λειτουργία των όρχεων. Η αποκατάσταση της κιρσοκήλης μπορεί να βελτιώσει τον πόνο, τον αριθμό των σπερματοζωαρίων, την κινητικότητα του σπέρματος  και την ποιότητα του σπέρματός σας.

Στο Athens Urology χρησιμοποιούμε αποκλειστικά τη μικροχειρουργική τεχνική για να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στη θεραπεία.

 

Πρόγνωση Κιρσοκήλης

Η αποκατάσταση της κιρσοκήλης έχει ως αποτέλεσμα σημαντική βελτίωση της ανάλυσης σπέρματος σε ποσοστό 60-80% των ανδρών και ποσοστά φυσικής εγκυμοσύνης 43% και 69% σε διάστημα ενός και δύο ετών αντίστοιχα. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η διαδικασία συνήθως επαναλαμβάνεται. Επίσης, 2% έως 5% αναπτύσσουν μια κατάσταση που ονομάζεται υδροκήλη, μια συλλογή υγρού που δημιουργείται γύρω από τον όρχι.

θεραπεία κιρσοκλης

 

Χρειάζονται περίπου 90 ημέρες για να παραχθεί μια επαρκής ποσότητα νέου σπέρματος και να καταστεί δυνατή η γονιμοποίηση. Το σπερμοδιάγραμμα συνήθως γίνεται μετά από 3 και 6 μήνες.

 

Επικοινωνήστε σήμερα με τον Χειρουργό Ουρολόγο – Ανδρολόγο Ιωάννη Μπελημπασάκη για να λύσετε όλες τις απορίες σας σχετικά με την κιρσοκήλη των όρχεων και την αποτελεσματική αντιμετώπισή της. Ο ιατρός έχει ολοκληρώσει τη Βασική Χειρουργική Ειδίκευσή του στα Πανεπιστημιακά νοσοκομεία των East Midlands, αποκτώντας εμπειρία σε κάθε τύπο επέμβασης και στα πιο περίπλοκα περιστατικά.

 

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ